Zbirni kontejnerski transport (LCL)

Zbirni kontejnerski transport (LCL) omogućava jeftin transport manje količine robe na dugačkim relacijama. U uslovima kada pošiljka zahteva deo prostora kontejnera, kada je klijentu bitno da su troškovi transporta niski i tranzitno vreme isporuke nije od veće važnosti, optimalno rešenje je prekomorski zbirni kontejnerski transport (LCL).

Ova vrsta transporta kombinuje fleksibilnost drumskog transporta sa jeftinim prekookeanskim transportom. LCL pošiljke je moguće preuzeti drumskim vozilima na adresi proizvodnje ili prodaje u bilo kom delu sveta, isporučiti u najbliže skladište u kome se vrši sakupljanje zbirnih kontejnerskih pošiljki i utovar u kontejnere odakle se kao jedinstvena FCL pošiljka otpremaju preko otpremne luke, prekomorskim kontejnerskim brodom do luke istovara. U ovoj luci se najčešće nalazi skladište u kome se vrši istovar kontejnera i zbirne kontejnerske pošiljke se utovaraju u kamione kojima se kao zbirne drumske pošiljke otpremaju do krajnje destinacije.

Ukoliko ste sa inopartnerom dogovorili da je Vaša obaveza organizacije carinskih formalnosti u mestu otpreme ili isporuke robe, dostavićemo Vam ponudu i za ovu vrstu usluge.

Obzirom da zbirni kontejnerski transport podrazumeva veliki broj manipulacija robom preporučuje se da se ugovori dodatno sveobuhvatno transportno osiguranje pošiljke, čime dobijete dodatnu sigurnost da će Vaš poslovni poduhvat zadržati planiranu vrednost do kraja transporta. Logman doo ima sklopljen ugovor sa renomiranom osiguravajućom kućom, na osnovu koga je u mogućnosti da Vam dostavi ponudu za osiguranje robe u transportu. Na osnovu Vašeg preciznog naloga ćemo rado ugovoriti sveobuhvatno osiguranje u transportu.

Logman doo je u mogućnosti da pruži uslugu organizacije zbirnog kontejnerskog transporta na svim relacijama na kojima je to moguće izvršiti. U mogućnosti smo da Vam pružimo deo usluge prema Vašim potrebama ili kompletnu uslugu LCL transporta od vrata do vrata.